Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Gyereksarok  >  Current Article

Tenisz ATP Senior Torna

Szerző   /  2020-07-17  /  No Comments

    Print       Email

Tenisz bélyegeken – visszatérő motívum, itt a Bélyegvilágban, és számos bélyeggyűjtő gyűjteményében. Ez az 1998-as kiadás azért is érdekes, mert öntapadós bélyeg, ami akkoriban még kevésbé terjedt el.

ATP Senior torna, Åland-szigetek

Az 1998-as ATP Senior Torna (hivatalosan ATP Senior Tour of Champions) a Finnországhoz tartozó Åland-szigetek fővárosában, Marienhamn-ban kerül megrendezésre.

A bélyeg tízes kisívben készült

A bélyeg 10-es kisívekben készült, melyben két négyes összefüggés és egy bélyegpár helyezkedik el. Külön érdekesség, hogy a kisív hátoldala levelezőlapként szolgál, amit meg lehetett címezni és el lehetett küldeni egy kedves tenisz rajongó vagy bélyeggyűjtő ismerősnek. Ehhez a postába vetett komoly bizalom is szükségeltetett, bár lehet, hogy az Åland-szigeteken ez magától értetődő.

A kisív hátoldala levelezőlap is egyben

A bélyegen két teniszező hölgy látható, akik minden jel szerint egy páros tagjai. Némileg furcsa az ütőtartásuk, valamint az is, ahogy szinte egymást zavarva mozdulnak a labdára. Kérdés, hogy a bélyegtervező művész járt-e már teniszpályán.

Hasonlóan Finnország bélyegeihez, az Åland-szigetek bélyegei is nagyon szépek, érdekesek és innovatívak – érdemes gyűjteni és nézegetni őket.

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

Örökölt bélyeggyűjtemény

Elolvasom a cikket →