Loading...
Itt vagy most:  Home  >  Bélyegvilág  >  Current Article

Uruguay – valami különös oknál fogva nagyon szép bélyegek

Szerző   /  2018-10-23  /  No Comments

    Print       Email

Nemrég fedeztem fel Uruguay klasszikus bélyegeit, melyek valamilyen különös oknál fogva nagyon szépek. Ezekkel a szép bélyegekből az elkövetkezőkben többet is be fogok mutatni.. Előfutárnak íme, egy Merkúr bélyeg, “MENSAJERÍAS”, azaz “FUTÁROK” felülnyomattal.

Ennek a különleges kézbesítési szolgáltatásnak a részleteiről nem sikerült többet kiderítenem. Bizonyára nem a normál postajárat vagy kézbesítő, hanem egy futár vitte ki a levelet a címzettnek, soron kívül. A felülnyomat ugyanakkor nem utal külön díjszabásra ezért a többlet szolgáltatásért – elképzelhető, hogy a felülnyomott bélyeg megvásárlásákor kellett többet fizetni a bélyegen szereplő 2 centésimo névértéknél. Íme a bélyeg, ha nem is tökéletes állapotban, azonban bocsássuk ezt meg, tekintetbe véve közel száz éves korát. Az esztétikum pedig minden bélyeggyűjtőt levesz a lábáról.

 

Repülő Merkúr – Giovanni da Bologna, azaz Giambologna alkotása az 1560-as évekből

 

A bélyegen szereplő Repülő Merkúr szobor egyébként Giovanni da Bologna alkotása, 1564. környékéről. Napjainkban Firenzébe kell elutaznunk, ha élőben szeretnénk megnézni.

Hamarosan további Uruguay-i bélyegekkel ismerkedhetünk meg – találkozzunk itt, a Bélyegvilágban!

    Print       Email

Esetleg ezek is tetszenek...

A világ változik – a bélyegvilág.net lassan költözködik

Elolvasom a cikket →